Mersin evden eve nakliyat hizmet veren firmalar, k3 ticari nakliye yapma dokümanı bulundurmak zorundadırlar. Müşterilerin ehemmiyetle sorguladıkları bir diğer konu ise eşyaların sigortalanması ve hangi tip sigortaya dahil edileceği olmuştur. Nakliyat sigortalarını 3 sigorta altında toplamak olasıdır. Tam ziya, dar güvence ve geniş teminat. Mersin evden eve nakliyat firmaları genelde geniş teminat sigortasını müşterilerine uygulamaktadırlar. Başka bir deyişle malın çıkış adresinden teslim adresine kadar uğrayacağı tüm zararlar , firmaca karşılanır. Malın kendi kusuru bu sigortaya girmez.
Mersin evden eve nakliyat yapan firmaların bir diğer hizmeti de asansörlü taşımacılıktır. Tabiki her eve asansörlü taşımacılık yapılamamaktadır. Müşterilerin bunu iyi hesap etmesi, ayrı olarak firma expertininde buna onaylaması gerekmektedir. Balkon kapısı ve pencerelerin büyüklüğü, apartmanın dış cephesi, asansör yakınlaştırılıp yakınlaştırılamayacağı hep asansörlü taşıma için ehemmiyetli birer kriterdir. Ayrıca firmaların hangi tip asansörü kullandıkları ve bu asansörlerin güvenliğini nasıl sağladıklarıda ehemmiyetlidir. Çünkü asansörden düşebilecek bir eşyanın hem kendisine , hem de çevreye büyük bir zararı olabilir.
Doğru nakliyat firmasını seçerken , firmanın sürekli bir bürosu var mıdır, dikkat ediniz. Ayrıca internet sitelerinde müşteri referanslarına göz atmayı da unutmayınız. Piyasa da aynı işi diğer firmalar kaça yapıyor araştırınız ki, düşük fiyat taşıma sırasında hiç beklemediğiniz vaziyetlerle karşılaşmanıza sebep olabilir.